Vill du att ditt UF-företag skall uppfattas som professionellt? Troligen men samtidigt kanske du tror att det kommer att ta en enorm tid vilket du inte har som student. Men vet du, om du använder smarta digitala verktyg så har ditt företag alla chanser att lyckas.

Att plugga samtidigt som man driver företag är verkligen en utmaning. Tiden räcker ofta inte till för allt som du vill göra. Du vill säkert både nå dina mål med din gymnasieutbildning och lyckas som företagare och ibland kanske det känns ”too much”. Men som tur är finns det en mängd smarta digitala verktyg som kan hjälpa ditt UF-företag både att rankas högre av Google, spara er tid och framstå som grymt professionella. Känner du till följande verktyg?

Smarta digitala verktyg

Få er hemsida att synas

Om ni har skapat en webbsida så vill ni ju att besökare ska hitta den vilket de inte gör av sig själva. Därför länkar ni säkert från era sociala medier och hoppas att era följare skall hitta dit. Men med hjälp av verktyget Google my business. kan ni på ett enkelt sätt fixa så att ni kommer att rankas högre och även nå de som inte är era följare. Om någon söker på ert företagsnamn eller er vara/tjänst i ert närområde så kommer ni automatiskt hamna väldigt högt upp. Ni kanske till och med rankas högst!

Detta kommer generera i fler leads och dessutom förmodligen hjälpa er hemsida att rankas högre även i andra sökningar eftersom den har fler länkar till sig än bara era digitala kanaler. Ni maxar helt enkelt er digitala närvaro!

Svara som ett proffs

När man pluggar och driver företag så kan ni självklart inte svara direkt på alla meddelanden, eller? Jo, det kan ni faktiskt genom att aktivera direktsvar i alla fall på Facebook.

Direktsvar är automatiska meddelanden som skickas som första svar på nya meddelanden vilket gör att ni håller den potentiella kundens intresse vid liv. Gör så här:

  1. Klicka på Inkorg längst upp i menyn på er företagssida.
  2. Tryck på automatiska svar i vänsterkolumnen.
  3. Klicka på direktsvar i mittenmenyn och aktivera denna.
  4. Klicka sen på Redigera  i mitten längst ner så kan du ändra det förvalda meddelande så att det passar ert UF-företag
  5. Uppdatera meddelandet och klicka på Spara överst till höger.

När ni gjort detta steg kan ni sen i ganska lugn och ro besvara de meddelanden ni får och ändå få ert UF-företag att kännas professionellt!

Stick ut på digitala kanaler

Förmodligen använder ni både Instagram, Facebook och kanske Linkedin eller andra kanaler för er marknadsföring. Då är det smart att försöka skilja ert UF-företag från mängden genom några små trick. Kolla in följande tips:

Igfonts

I denna app kan du välja vilket typsnitt ni ska använda på era digitala kanaler. Skriv bara in ert företagsnamn eller annan text och vips kan du välja mellan en mängd originella typsnitt. Sen är det bara att kopiera och klistra in där du vill i era digitala kanaler. Såhär enkelt kan ni sticka ut!

Linewizard

Om ni använder Instagram så vill du kanske ibland göra radbyten eller skapa andra mellanrum. Det blir oftare snyggare och om du dessutom vill lägga in några hashtaggs så vill du säkert att dessa ska vara placerade långt ner och inte störa läsningen. Genom att skiva in din text i appen och sen klistra in den i inlägget kan du få all text med de mellanrum precis som du vill. Texta helt enkelt som ett proffs!

Snapseed

Om ni använder er av snygga bilder på era digitala kanaler så kommer ni att inspirera era besökare. Den här appen är ett riktigt bra bildredigeringsverktyg som hjälper dig att få till professionella bilder på ett kick med massor av funktioner och filter. Här kan du skapa schyssta foton på nolltid!

Clips

Bilder är ju kul men ibland vill du kanske skapa korta filmklipp för att variera innehållet på era digitala kanaler. Detta smarta digitala verktyg är perfekt att använda eftersom du även kan lägga till text och musik. Passar både för ert flöde och stories såklart. Lätt som en plätt!

Canva

Använd Canva för att skapa bilder anpassade för era olika digitala kanaler. Genom att välja rätt ”mall” kommer du använda en perfekt storlek på bilden så att den inte beskärs konstigt. Du kan välja allt från Instagrams ”storlek” till Tumblr. Plattformen har dessutom flera bilder som är gratis och flera tusen som kostar $1 per styck som du kan använda. Du kan även lägga till olika bakgrunder, text och grafiska element precis som en riktig expert!

Om du vill ha tips på fler sajter där du kan hämta hem gratis bilder så hittar du det i inlägget gratis bilder på fantastiska sajter.

Schemalägg era inlägg

Eftersom er marknadsföringsansvariga inte har mer tid än er andra är det smart om hen kan få det att se ut som ni är aktiva jämt. Detta kan han eller hon göra genom att schemalägga en mängd inlägg på samma gång som sen poppar upp med jämna mellanrum. Detta går att fixa genom en flertal appar som tex. Buffer eller Later. Om hen lägger en timme på att lägga in ert content kommer det att se ut som ni är aktiva och på gång 24/7!

Ge cred till andra

Om ni är generösa mot andra UF-företag eller andra konton på Instagram kommer ni att öka i trovärdighet. Försök därför då och då att dela något content som passar in i ert flöde på Facebook, Linkedin eller genom appen repost för instagram (glöm bara att inte att kolla att det är ok hos kontoansvarig för Instagram pga. upphovsrätten)

Även fast det på flera kanaler inte ger så stor spridning pga. algoritmerna så kommer era lojala följare att älska er. Det är även bra om ni tävlar i Kooperativt företagande då detta räknas som ett samarbete om ni även får det andra kontot att reposta era inlägg.. Dessutom kommer ni att få ett snyggt och mer intressant content om någon skulle gå in på er profil. En strategi som lyder Win Win!

Säljverktyg och CRM-system 

Att hitta nya kunder genom att på måfå googla telefonnummer tar ofta mycket längre tid än man tror. Därför är det smart att använda något verktyg som underlättar processen som tex. Lime Go. Men detta program kan du:

  • se kontaktuppgifter, nyckeltal och beslutsfattare för 1,3 miljoner svenska företag.
  • skapa ringlistor med bolag du vill sälja till.
  • få påminnelser om möten och ”att göra”-uppgifter. 
  • notera viktig information vad du sagt, gjort och lovat till olika personer.
  • se historik för varje affär och för varje kund. 

Som UF-elev har du dessutom ett års fri tillgång till Lime Go så varför inte ta chansen att prova? Det kan ju vara just detta verktyg som kommer ta er försäljning till nya höjder.

Hoppas du gillade inlägget och att några av de smarta digitala verktygen var nyheter för dig. Har du fler tips?

Pin It on Pinterest