Poddar är verkligen ”guld” eftersom man får massor av inspiration, lär sig och samtidigt kan träna eller göra något annat praktiskt. Men vilka podcasts är egentligen bäst om man är eller är på väg att bli entreprenör?

Oavsett vilken roll du har eller kommer att ha i ditt UF-företag kommer du att behöva lära dig massor inom entreprenörskap. Därför är det smart att ibland använda tiden på bussen eller joggingturen till att lyssna in olika poddar. Här listar jag allt från inspirations- till säljpodcasts så varför inte ta och kolla in några redan idag?

Poddar

Poddar som ger inspiration

Visst är det härligt att lyssna på poddar som ger inspiration? I följande podcasts delar drivna entreprenörer sina misslyckanden, lärdomar och framgångar:

Framgångspodden – Nordens största intervjupodd där du får möta en mängd kända entreprenörer och lyssna på deras framgångar, misstag och tips. 

Entreprenörsdriv – Syftet med denna podd är skapa driv genom att dela erfarenheter inom entreprenörsskap och företagande. Du får möta massor av spännande entreprenörer och ta del av deras resa.

Bara Business – Här är podcasten för alla som vill dyka rakt ner i affärsidéer, tjäna pengar och hitta rätt folk. Den ger även verktyg, insikter och do’s and don’ts.

Företagspodden – Utbildar genom att gå igenom företagandets alla delar. Den ger även tips och life-hacks som kan hjälpa dig att ta ditt  företag till en helt ny nivå. 

I huvudet på en entreprenör – Varje vecka gästas podden av entreprenörer som delar med sig av både erfarenheter, motgångar och tips kring sitt entreprenörskap. Podden ger därför en unik bild av den kraft som entreprenörer besitter oavsett ursprung, ålder eller plånbok.

Businesspodden – Är podden där du får lyssna på tre företagspitchar per avsnitt. Därefter får du höra programledarnas och ytterligare en ”drakes” uppfattning om entreprenörernas affärsidéer. Perfekt om du vill jämföra din egen affärsidés potential och få större förståelse för vad som ger lönsamhet och framgång.

Våga – Podcasten som ger dig mod att starta företaget du drömt om. Du får möta inspirerande personer som redan vågat ta steget och lyckats.

Driva eget podden – Denna podd ger förslag på hur du kan förenkla ditt företagande från idé till framgång.

Ung ambition – Podden av unga för unga om entreprenörskap och personlig utveckling. Allt för att göra det enklare så att du kan förverkliga dina drömmar.

Ung Företagsamhet  – Här är podden just för dig som skall starta, driver eller haft UF-företag. Flera UF-alumner och andra drivna företagare berättar om hur de fick snurr på sina business. Detta blandas även med en hel del tips och tricks.

Podcast om marknadsföring, sociala medier och nätverkande

När din affärsidé är satt är det klokt att även lyssna på mer nischade poddar. Podcasterna nedan har fokus på marknadsföring, sociala medier och nätverkande:

Digitalsnack – Denna podd ger tips kring allt från sökmotoroptimering för dina sociala medier till konkreta tips på de flesta sociala kanaler.

Business Hacks – Detta är podden för dig som vill skapa ett företag i världsklass. Sveriges främsta experter inom allt från försäljning och sociala medier till privatekonomi delar sina absolut viktigaste tips och strategier

Marknadscoacherna – En podcast som förklarar de praktiska delarna av digital marknadsföring. Exempel från innehållet är annonsering med Google Ads, varumärkesäktet och trendspaning på sociala medier.

Sociala medier och kommunikationspodden –  Det här är en podcast där du kan grotta ner dig i sociala medier och allt som hör till. Algoritmer,  vilken typ av bilder som fungerar, hur du kan jobba med rörligt material och mycket mer.

Hillmanpodden – Pedagogiska beskrivningar om allt från hur du skapar värdefullt content till hur du bygger en egen hemsida från grunden.

LinkedInpodden – Detta är podden för dig som vill lära dig mer, få bättre effekt och nå resultat på LinkedIn.

Pixelpodden – Podcasten som ger dig tips kring video för sociala medier. Toppan för dig som filmar med mobilen.

Nätverkspodden – Är podcasten som ger dig viktiga nätverkstips, och beskriver hur du får media på kroken (PR). Dessutom förklarar den hur du skapar säljmöten på Linkedin. För du vet väl värdet av nätverk?

Om du vill så lyssna gärna på tipsen just för UF-företagare.

Lena Dahiln

Podcast om hållbarhet

Under hela UF-året behöver du såklart ha koll på hållbar utveckling så lyssna in någon av följande poddar:

Hållklarhetspodden – Podden som diskuterar allt från klimatsmart resande till gröna innovationer. Dessutom får du mängder med tips och inspiration om hur du själv kan leva mer hållbart i din vardag!

Food Pharmacy-podden– Är ditt UF-företag inom matbranschen? I så fall är detta podden för dig där du får en grym inblick i hur mat påverkar både människan och allt omkring oss.

Hållbarhetspodden – En podcast för dig som vill hålla dig uppdaterad om vad hållbarhet egentligen innebär för näringslivet.

Säljpoddar

Alla i UF-företaget är säljare och behöver därför fördjupa sig inom olika säljtekniker och plattformar. Följande poddar ger en mängd tips och värdefulla strategier:

Säljpodden – Den här podden ger en uppsjö av tips och kunskap för hur du enklare kan nå ut till dina kunder. Dessutom beskriver den vad du ska säga när du väl får kontakt med dina potentiella kunder, så att du kan göra fler affärer.

Snacka Sälj – Podcasten som pratar om försäljning med några av Sveriges skarpaste säljare. Formatet är korta avsnitt med massor av säljtips. 

Säljdriv – Här är en podd för alla som säljer något till någon med några av Sveriges ledande säljtränare. Korta avsnitt med tips om allt från behovsanalys till hur man fixar kalla samtal.

Säljcoachen ledarskap & sälj – Podden för dig som är säljare och vill ha tips och metoder för att öka försäljningen.

Sälj & marknadspodden – Denna podd handlar om modern digital marknadsföring och försäljning. Podden hjälper dig tänka nytt samt ger konkreta tips kring hur du kan göra för att nå digitala köpare.

Poddar

Poddar om ledarskap & HR

Mellanchefer emellan – Podden för dig som är VD eller är en informell ledare i ditt UF-företag.. Här delar mellanchefer med sig av historier om svåra, vanliga och komiska situationer som händer i arbetslivet och ger förslag på hur man kan lösa dem

Chef Dilemma – Detta är podden där du träffar de hetaste och mest intressanta cheferna just nu. Här möter du ledare som delar med sig av konkreta tips och ärliga berättelser. I varje avsnitt ställs de dessutom inför olika chefsdilemman som du kan lära dig mycket av.

AgilaHRpodden– Här får du möta intressanta personer som berättar om sina företags resor, mot- och framgångar. I praktiken handlar det om hur man kan tänka och jobba agilt för att växa som företag. Perfekt för dig som har rollen som VD eller är personalansvarig (HR)

Det finns såklart en djungel av poddar och du kommer säkert att hitta ännu fler när du väl kommit igång. Vill du vara riktigt uppdaterad så tänk på att ”följa ” dina favoritpoddar. Då kommer du få en hel del kunskap och nyheter att dela med dina kollegor, samarbetspartners och vänner vilket ju är härligt. Vilka poddar är dina favoriter?

Du kanske också gillar:

Pin It on Pinterest