Poddar är verkligen ”guld” eftersom man både får inspiration och lär sig samtidigt som man kan göra annat. Men vilka podcasts är egentligen bäst om man är eller är på väg att bli entreprenör?

Oavsett vilken roll du har eller kommer att ha i ditt UF-företag kommer du att behöva lära dig massor inom entreprenörskap. Därför är det smart att använda tiden på bussen eller joggingturen till att lyssna in olika poddar. Här listar jag allt från inspirations-, marknadsförings- till säljpodcasts. Varför inte ta och kolla in några redan idag?

Poddar

Poddar som ger inspiration

Visst är det härligt att lyssna på poddar som ger inspiration? I följande podcasts delar drivna entreprenörer sina misslyckanden, lärdomar och framgångar:

Framgångspodden – Nordens största intervjupodd där du får möta en mängd kända entreprenörer och lyssna på deras framgångar, misstag och tips. 

Entreprenörsdriv – Syftet med denna podd är skapa driv genom att dela erfarenheter inom entreprenörsskap och företagande. Du får möta massor av spännande entreprenörer och ta del av deras resa.

Bara Business – Här är podcasten för alla som vill dyka rakt ner i affärsidéer, tjäna pengar och hitta rätt folk. Den ger även verktyg, insikter och do’s and don’ts.

Företagspodden – Utbildar genom att gå igenom företagandets alla delar. Den ger även tips och life-hacks som kan hjälpa dig att ta ditt  företag till en helt ny nivå. 

Businesspodden – Är podden där du får lyssna på tre företagspitchar per avsnitt. Därefter får du höra programledarnas och ytterligare en ”drakes” uppfattning om entreprenörernas affärsidéer. Perfekt om du vill jämföra din egen affärsidés potential och få större förståelse för vad som ger lönsamhet och framgång.

Våga – Podcasten som ger dig mod att starta företaget du drömt om. Du får möta inspirerande personer som redan vågat ta steget och lyckats.

Driva eget podden – Denna podd ger förslag på hur du kan förenkla ditt företagande från idé till framgång.

Ung ambition – Podden av unga för unga om entreprenörskap och personlig utveckling. Allt för att göra det enklare så att du kan förverkliga dina drömmar.

Ung Företagsamhet  – Här är podden just för dig som skall starta, driver eller haft UF-företag. Flera UF-alumner och andra drivna företagare berättar om hur de fick snurr på sina business. Detta blandas även med en hel del tips och tricks.

Podcast om marknadsföring, sociala medier och nätverkande

När din affärsidé är satt är det klokt att även lyssna på mer nischade poddar. Podcasterna nedan har fokus på marknadsföring, sociala medier och nätverkande:

Hillmanpodden – Pedagogiska beskrivningar om allt från hur du skapar värdefullt content till hur du bygger en egen hemsida från grunden.

Digitalsnack – Denna podd ger tips kring allt från sökmotoroptimering för dina sociala medier till konkreta tips på de flesta sociala kanaler.

Marknadscoacherna – En podcast som förklarar de praktiska delarna av digital marknadsföring. Exempel från innehållet är annonsering med Google Ads, varumärkesäktet och trendspaning på sociala medier.

Sociala medier och kommunikationspodden –  Det här är en podcast där du kan grotta ner dig i sociala medier och allt som hör till. Algoritmer,  vilken typ av bilder som fungerar, hur du kan jobba med rörligt material och mycket mer.

LinkedInpodden – Detta är podden för dig som vill lära dig mer, få bättre effekt och nå resultat på LinkedIn.

Nätverkspodden – Är podcasten som ger dig viktiga nätverkstips, och beskriver hur du får media på kroken (PR). Dessutom förklarar den hur du skapar säljmöten på Linkedin. För du vet väl värdet av nätverk?

Om du vill så lyssna gärna på tipsen just för UF-företagare.

Lena Dahiln

Säljpoddar

Alla i UF-företaget är säljare och behöver därför fördjupa sig inom olika säljtekniker och plattformar. Följande poddar ger en mängd tips och värdefulla strategier:

Säljpodden – Den här podden ger en uppsjö av tips och kunskap för hur du enklare kan nå ut till dina kunder. Dessutom beskriver den vad du ska säga när du väl får kontakt med dina potentiella kunder, så att du kan göra fler affärer.

Snacka Sälj – Podcasten som pratar om försäljning med några av Sveriges skarpaste säljare. Formatet är korta avsnitt med massor av säljtips. 

Säljdriv – Här är en podd för alla som säljer något till någon med några av Sveriges ledande säljtränare. Korta avsnitt med tips om allt från behovsanalys till hur man fixar kalla samtal.

Säljcoachen ledarskap & sälj – Podden för dig som är säljare och vill ha tips och metoder för att öka försäljningen.

Sälj & marknadspodden – Denna podd handlar om modern digital marknadsföring och försäljning. Podden hjälper dig tänka nytt samt ger konkreta tips kring hur du kan göra för att nå digitala köpare.

Poddar

Det finns såklart en djungel av poddar och du kommer säkert att hitta ännu fler när du väl kommit igång. Vill du vara riktigt uppdaterad så tänk på att ”följa ” dina favoritpoddar. Då kommer du få en hel del kunskap och nyheter att dela med dina kollegor, samarbetspartners och vänner vilket ju är härligt. Vilka poddar är dina favoriter?

Du kanske också gillar:

Tio tips på riktigt bra hemsidor

Pin It on Pinterest